Кращий сайт для жителя села

Що не можна прибирати пилососом, щоб його не пошкодити .

Пилосос може бути найбільш універсальним інструментом у вашому арсеналі очищення, але не все може бути пилососити без ризику завдати шкоди. Нагадаємо вам про кілька предметів, які потрібно чистити іншим способом.
Великі шматки скла. Великі шматки битого скла небезпечні для пилососа. Вони можуть проколоти сумку, застрягти в шлангу або подряпати інтер’єр, тому, прибираючи скло, використовуйте віник.
Дрібний пил. Якщо ви нещодавно робили ремонт, не пилососьте залишки шліфування або інші крихітні частинки — натомість вам потрібно буде використовувати інший спосіб очищення. Дрібний пил відразу ж засмітить фільтри або мішок — попереджають фахівці і тоді техніка може почати викидати пил назад у повітря.
Волога їжа (або щось вологе). Ваш побутовий пилосос не призначений для збору чогось вологого — чи це сирі пластівці, вологий корм для собак чи навіть рідина. Замість цього використовуйте паперовий рушник (або придбайте спеціальний пилосос для таких робіт).
Попіл каміна. Такий попіл вловлює тепло (а також дрібні частинки), тому не всмоктуйте його звичайним пилососом. Дайте попелу охолонути протягом як мінімум чотирьох днів, потім приберіть його іншим способом.
Монети, скріпки чи інші дрібні предмети. Заманливо просто зібрати їх за допомогою вакууму, коли ви бачите, що вони лежать на підлозі, але вони можуть застрягнути в щітці, що обертається, або відламати пластикові шматочки всередині приладу.
Волосся. Це нормально, щоб зробити щотижневе прибирання улюбленого місця вашого цуценяти на дивані, але переконайтеся, що волосся не заплутується в рулоні щітки.

Новини

Господар

Здоров'я