Кращий сайт для жителя села

Що трапиться, якщо людина не помітить цвілі і з’їсть її

Простою мовою, цвіль — це грибок. При попаданні цвілі в наш організм, виникають захворювання, які називаються мікозами (від грецького — mycosis, «гриб»). Спори цих мікроорганізмів можуть викликати харчові отруєння, алергічні реакції, блювлтк, здуття живота і багато іншого.
Але багато видів цвілі є доброякісними. В домашніх умовах неможливо визначити вид цвілі досконально, але можна відштовхнутися від такої простої ознаки, як колір…
Чорна цвіль. Є найбільш поширеною і небезпечною з усіх видів цвілі. Виникає на фруктах і овочах, а також на хлібобулочних виробах, які були приготовлені з зараженого зерна. При попаданні в організм, викликає порушення обмінних процесів і вражає імунітет, роблячи його нестійким. Продукти, заражені даним видом грибка, варто негайно викидати.
Зелена цвіль. З’являється на овочах, фруктах, варені і хлібобулочних виробах. Така цвіль поширюється досить швидко. При випадковому попаданні в організм здорової людини, знищується шлунковим соком і виводиться з організму без наслідків. Але якщо імунітет ослаблений, то можуть з’явитися захворювання шлунково-кишкового тракту або бронхіальна астма при вдиханні. Такий продукт краще викинути.
Рожева цвіль. Виникає на залишках гнилих продуктів: зіпсованих овочах, фруктах, крупах, які неправильно зберігалися, але в дуже рідкісних випадках. Якщо ви виявили таку цвіль на продукті, її досить зрізати, так як вона не являє особливої небезпеки для людини, але вживати їжу з нею не рекомендується.
Біла цвіль. Любить такі продукти, як хліб і сир. Не вважається небезпечною, але може вразити органи травлення при зниженому імунітеті. Такі продукти також викидаємо.
Блакитна цвіль. Використовується при виробництві сирів, і не представляє небезпеки для людини. Її можна їсти.
Сіра цвіль. Вражає овочі та фрукти, так як передається через насіння. Становить загрозу для людини і складно виводиться з організму. Такі продукти відправляємо в сміття.
Якщо з’їли цвіль. Але якщо ви випадково з’їли продукт, уражений цвіллю, то варто виконати кілька кроків, як при стандартному отруєнні:
• Прийняти активоване вугілля або будь-який інший адсорбент.
• Пити більше води, щоб активувати роботу нирок для виведення токсинів з організму.
• Також можна викликати блювоту, щоб очистити шлунок від несприятливої і неякісної їжі.
• При відчутті нездужання, звернутися до лікаря.

Новини

Господар

Здоров'я