Кращий сайт для жителя села

Які продукти засмічують каналізаційні труби у вашому домі

Є деякі продукти, які багато людей виливають в раковину або унітаз, і абсолютно не думають про те, що через них вони можуть швидко і часто забиватися. Корисно знати не лише про перелік продуктів, які не варто зливати в унітаз, але і розуміти, чому так.
Рослинна олія. Вода не здатна розчинити жир, і тому через цей продукт каналізаційні труби можуть засмічуватися досить часто. Якщо є необхідність помити сковороду, в якій була олія, необхідно в неї попередньо налити гарячої води з миючим засобом. Після цього треба взяти щільний пакет, перелити в нього вміст сковороди, а потім його треба добре зав’язати і викинути.
Гуща меленої кави. Гуща, яка залишається після розпивання меленої кави, нерідко є причиною забитих каналізаційних труб. Багато людей звикли після розпивання ароматного напою виливати залишки в раковину або унітаз, не замислюючись, що саме цей продукт може стати причиною засмічення. Гуща здатна осісти на стінках каналізаційних труб, і вода не здатна розчинити даний продукт. Варто також викидати гущу від кави в сміття.
Дрібні крупи. Багато господинь дрібні крупи утилізують саме в унітаз або раковину. Вода після миття таких круп також відправляється в раковину. Вода від макаронів також відноситься до цієї категорії. Пов’язано це з тим, що ці продукти здатні утворювати липке середовище, утворюють грудку, і в результаті цього труби засмічуються.
Борошно. Багато господинь борошно утилізує в раковину, і якщо воно починає контактувати з водою, то починає набухати. Даний продукт має властивість накопичуватися в трубах, і це може призвести до того, що їх може розірвати. Краще утилізувати борошно в сміття.
Розведений цемент і шпаклівка. Матеріали для проведення ремонту та будівництва можуть також засмічувати труби каналізації. Не варто утилізувати їх в унітаз в розведеному і сухому вигляді, так як може утворитися пробка там, де труба встановлена горизонтально.
Фарба для будівництва. Її не варто утилізувати в каналізаційні труби через липку і в’язку консистенцію. У такому матеріалі також є хімічні сполуки, з якими не може впоратися вода, і це може призводити до засмічення в трубах

Новини

Господар

Здоров'я