Кращий сайт для жителя села

Випав сніг: яка небезпека очікує сад

Небезпека підстерігає сад за часів, коли падає мокрий сніг. Як правило, такі снігопади чергуються з дощем, вночі вода замерзає. У подібних ситуаціях крони  дерев  ламаються.

Для кущів у сніговому покриві теж є чималі небезпеки. Сніг ущільнюється, покривається крижаною кіркою, на­садженням стає важко дихати. На­весні, під час танення снігу, кущі можуть підтоплюватися, запрівати і в результаті гинути.

Страждають від мокрого снігу   і  чагарники. Навесні часто можна спостеріга­ти зламані гілки у гортензії, бузку, смородини.

Тож частіше навідуйтеся в сад і стру­шуйте сніг з дерев і чагарників. При цьому будьте обережними, адже при сильних морозах гілки стають крих­кими і легко ламаються.   Надлишок снігу найкраще видаляти відразу після хуртовини, а не очікувати, поки він ущільниться, а змерзлі пластівці не перетворяться на крижану кірку.

Розчищаючи доріжки в саду, не закидати снігом поруч розташовані кущі. Особливо це стосу­ється молодих чагарників, у яких ще недостатньо міцна коренева система. Під вагою снігу вони мо­жуть просто вивернутися з землі.

Новини

Господар

Здоров'я