Кращий сайт для жителя села

Вирощуємо базилік на городі.

Базилік досить популярна зелень в Італії, там його додають майже у кожну страву. Втім, за останні роки він припав до душі й українцям, які у захваті від пікантного смаку цієї рослини. А як виростити її в себе на городі — знає господар Василь Іванюк.
«Базилік можна вирощувати посівом безпосередньо в ґрунт, через розсаду або на підвіконні, — пояснює Василь Іванюк. — Оскільки культура вкрай теплолюбна, то посів у ґрунт у південних регіонах можна проводити у травні, коли верхній шар ґрунту прогріється вище +15°С, в решті регіонів — не раніше першої половини червня, коли мине загроза заморозків. Ці умови необхідні для висадки розсади в ґрунт. Для вирощування як горщикової культури оптимально вибирати низькорослі сорти. На балконі та підвіконні базилік можна вирощувати з березня по жовтень».⁣
Для посіву в ґрунт обирайте місце на ділянці сонячне та без протягів. Ґрунти мають бути пухкі та родючі.
«Посів насіння — на глибину 0,5 — 1 см. До появи сходів, ґрунт слід підтримувати у зволоженому стані, також може знадобитися захист укривним матеріалом, — каже господар. — Полив дуже важливий для базиліку. Його слід проводити теплою водою, не допускаючи ні пересихання, ні перезволоження ґрунту. Після появи 5−6 справжніх листків можна прищипнути рослини для стимуляції зростання бічних пагонів. Під час цвітіння базилік росте повільніше, тому для підвищення швидкості утворення нових листочків рекомендую зрізати суцвіття».

Новини

Господар

Здоров'я