Кращий сайт для жителя села

Гарні квіти, що врятують ваш урожай

Відомо, що квіти приваблюють на ділянку комах-запилювачів, але деякі з них здатні й віднадити небажаних гостей — шкідників і хвороботворні мікроорганізми.
На першому місці серед таких квітів, звичайно, чорнобривці. Ці рослини виділя¬ють фітонциди, що відлякують нематод та інших дрібних ґрунтових черв’яків від картоплі й томатів. Якщо чорнобривці висадити по периметру грядки з суницею, то вони надійно захистять ягоди від довгоносика. Розта¬шуйте клумбу з цими квітами поруч із посадками цибулі та капусти, і овочі переста¬нуть страждати від навали цибулевої мухи, совки чи білана капустяного. Восени обтинайте стебла і пониклі квітки чорнобривців і зако¬пуйте їх у грядки на зиму — так ви оздоровите ґрунт на своїй ділянці, уникне-те розвитку хвороботвор¬них грибків, наприклад тих, які викликають фузаріоз.
Календулу часто садять між грядками з капустою, перцем, томатами, позаяк вона захищає урожай від кліщів і нема¬тод. А якщо вона росте поруч з полу¬ницею, то рятує полуничну плантацію від попелиці, приймаючи «вогонь» на себе. Фітонциди календули пригнічують спаржевого цвіркуна, гусениць бражника чимало видів попелиці. Ця рослина, як чорнобривці, перешкоджає поширенню грибкових захворювань, оздоровлює ЗЕМЛЮ і є прекрасним сидератом.
Піретрум (далматська, кавказька, перська ромашка). Ця рослина є нату¬ральним інсектицидом. Кавказька ромаш¬ка знищує мурах, мух, тарганів, бліх, вошей, попелицю, комарів, МОСКІТІВ, павуків та кліщів. Її можна використову¬вати як репе¬лент, обкурюю¬чи приміщення.

Новини

Господар

Здоров'я