Кращий сайт для жителя села

Невибагливі квіти на клумбі .

Поговоримо про квіти, які потребують мінімального догляду. Вони повинні прекрасно переносити посуху або, навпаки, тривалі дощі.
Невимогливі до грунту і атмосферних «подарунків» веселі жовті і помаранчеві чорнобривці. Єдина умова для їх вдалого вирощування — освітлене сонцем місце, а це може бути і п’ятачок посеред галявини, і вузька клумба вздовж доріжки, і контейнери, підвішені до стіни.
Для злегка затінених ділянок відмінно підходить плетиста, любляча свободу настурція. Вона швидко розростається, тому її слід висаджувати в місцях з великим об’ємом вільного грунту. Для того, щоб кущик настурції якомога довше зберігав свою форму і розмір, її поміщають в горщик або невеликий контейнер.
Велика, помітна здалеку квітка імопея, здатна прикрасити і стіну будиноку, і спеціально для неї влаштованої шпалери. Імопея обожнює опори і володіє підвищеною чипкістью, тому вона запросто може «накинутися» на будь-який предмет, що стоїть поруч — лавку, дерево, ріг будинку. Ці красиві квіти з великими бутонами люблять сонячне світло і органічні добрива.
Якщо немає часу щорічно змінювати склад клумб і пересаджувати рослини з місця на місце, краще зупинитися на багаторічниках, які, одного разу закоренившись, будуть радувати погляд на протязі тривалого часу. Визнані лідери серед багаторічників – розкішні жоржини і запашні півонії, які під час свого цвітіння перетворюють клумби у величезні біло-рожево-червоні хмари.
Приготуйтеся до того, що аристократична півонія прикрасить вашу територію на 10 років і більше. Це домінантна рослина бурхливо цвіте, а решту часу декоративне завдання виконує його темна глянсова зелень.
Півонії не капризні: восени досить видалити їх надземну частину. Прикривати або укутувати від заморозків рослини не потрібно, щоб навесні не пошкодити паростки.
Жоржини прекрасно підходить і для індивідуальних посадок, і для групових композицій і навіть для створення пишних масивів. Вони люблять добре освітлені ділянки сонцем, але захищені від вітру.
Жоржини зацвітають ближче до кінця літа, тому клумби можна доповнити більш низькими рослинами.
Стійкий запах м’яти, різнотрав’я і злегка дикі, незачесані клумби – старі дитячі спогади відправляють нас в подорож по саду улюбленої бабусі, де строкаті рослини неймовірних сортів зливалися в єдину картину, яку зараз прийнято називати дачною ділянкою в сільському стилі.

Новини

Господар

Здоров'я