Кращий сайт для жителя села

Чотири секрети вирощування соковитої редиски

Виростити соковиту хрустку редиску можна тільки при дотриманні основних вимог цієї куль¬тури, які включають систематичний полив, проріджування, розпушування підживлення.
Полив. Редиска любить воду, тому воло¬гість ґрунту повинна становити близько 75-80%. При нестачі вологи коренеплід виходить надто гірким або рослина викине квітконіс, і врожаю не буде. У жарку погоду рекомен¬дується зрошення двічі на день.
Проріджування. Як тільки з’являються перші сходи, проводять проріджування, залишаючи між рослинами 8-10 см для великоплідних сортів і 3-5 см для звичай¬них. Видаляють слабкі сходи, намагаю¬чись не пошкодити сусідні рослини.
Розпушування. Після кожного поливу обережно розпушують поверхню землі, щоб не зачепи¬ти коре¬непло¬ди. Міжряддя мульчують листям, тирсою або сіном. Це полегшить догляд, позаяк мульча буде стримувати ріст бур’янів і сповільнювати випаровування вологи.
Підживлення. Якщо коренеплоди дріб¬ні, а бадилля велике, рослині потрібні добрива, що містять фосфор і калій. Корисним є таке підживлення: на 10л теплої води — 100 г золи, 40 г суперфосфату і 20 г сірчанокислого калію. Поливають грядки цим розчином після зрошення. Якщо ж бадил¬ля невелике і в’яле, значить, не вистачає азоту. Для вирішення цієї проблеми 1 ч. л. сечовини розчиняють у 10 л води і поли¬вають рослини. Вже через деякий час після тако¬го підживлення редиска почне активно нарощувати і вершки, і корінці.

Новини

Господар

Здоров'я