Кращий сайт для жителя села

Антон Яценко: «Відвідайте комплекс фонтанів «Перлина кохання» у місті Умані!»

Комплекс фонтанів «Перлина кохан­ня», який відкрили 25 червня в місті Умані, у сквері імені Т. Г. Шевченка, набирає по­пулярності. Українські туристичні агент­ства вже включили його до ТОП-місць для відвідувань.

«Перлина кохання» є найбільшим за площею на суші в Центральній Україні світломузичним комплексом фонтанів з водним екраном. Струмені б’ють у супро­воді музики й світла. Це унікальний комп­лекс, адже фонтани розміщуються як на суші, так і на воді.

Основна чаша фонтана зі світломузич­ним шоу й шоу на водному екрані та три статичні фонтани з світлодинамічною підсвіткою, колір якої не повторюється протягом дня, розміщені на суші. А світло­динамічний плаваючий фонтан – в Оста­шівському ставу.

Чаша головного фонтана– 450 м², а водний екран площею майже 200 м². Висота фонтана на Осташівському ставу становить 19 метрів, а трьох ста­тичних, що на суші, – 1,9 метра. Висота центрального струменя води на вод­ному екрані – 12 м.

Ініціював будівництво фонтанів народ­ний депутат України Антон Яценко. На його ж сторінці в соцмережі «Facebook» проходило онлайн-голосування за кра­щу назву для комплексу фонтанів.

«Відкриття такого світломузичного комплексу фонтанів дало серйозний поштовх для розвитку туризму в Умані й Черкаській області загалом. Якщо сьо­годні дендропарк «Софіївка» щорічно відвідують біля 500 тисяч туристів, то за­вдяки комплексу фонтанів кількість від­відувачів може збільшитися вдвічі – до мільйона», – прокоментував народний депутат України Антон Яценко.

Новини

Господар

Здоров'я