Кращий сайт для жителя села

На війні крадуть сотні мільйонів

 

 

 

Інформацією про крадіжки з бюджету нікого не здивуєш. Але ця – просто шокує. В Україні вже крадуть навіть на війні. НАБУ (Національне антикорупційне бюро) звинувачує вище армійське керівництво в розтраті 149 мільйонів гривень під час закупівлі пального для армії.

Звинувачують заступника міністра оборони генерала Павловського та інших армійських посадовців. Компанію «Трейд Коммодіті», яка отримала гроші,  пов’язують з оточенням Президента Порошенка. До речі, підозрюваного заступника міністра відразу захотів узяти на поруки перший заступник керівника Адміністрації Президента Гладківський. Дуже сумнівний крок давнього соратника гаранта Конституції. Завдяки таким крокам Порошенко розгубить залишки свого рейтингу.

Поки що суд залишив генерала Павловського на волі й відправив його під домашній арешт. А чого можна було ще чекати? Невже ув’язнення? За ґрати в Україні відправляють селянина, що наламав мішок качанів на фермерському полі, і ніколи – чиновника за вкрадені сотні мільйонів.

А в Києві ті, кого дістала корупція у владі, 17 жовтня зібралися на багатотисячний мітинг. Вимоги – виконати обіцянки, що давалися  Майдану й про які влада забула наступного дня: створення антикорупційного суду, вибори за відкритими списками й скасування депутатської недоторканності.

Антикорупційний суд має судити «жирних котів» від влади, що розкрадають гроші платників податків. Звичайні суди  корумповані й на це нездатні. Новий виборчий закон має позбавити тих же «жирних котів» від влади можливості купувати мандат за 3 – 5 мільйонів доларів, роздавши  виборцям по 300–500 гривень. Ну, про необхідність зняття депутатської недоторканності вже багато сказано, і додати тут немає чого.

На час, коли номер здавався до друку, протистояння під Верховною Радою тривало.  Вже були розбиті голови й носи. Надвечір влада погодилася виконати дві вимоги протестувальників з трьох. Але … з 2020  року! Мітингувальники назвали це затягуванням часу й почали ставити палатки.

Чим усе закінчиться, навряд чи хто зважиться зараз прогнозувати. Але вже очевидно, що країна потребує термінових реформ для людей, а не за рахунок людей.  І владі доведеться їх робити. Хоча щодень виникає усе більше сумнівів, що вона взагалі на це здатна.

Семен Перебийніс

Новини

Господар

Здоров'я