Кращий сайт для жителя села

Прем’єр проти швидкого переводу пенсіонерів на банківські картки

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розкритикував ідею Мінсоцполітики щодо примусового переведення всіх пенсіонерів на банківське обслуговування. Глава Кабміну вважає, що переводити людей на таке обслуговування потрібно поступово, без примусу.
Нагадаємо, Пенсійний фонд має намір з 1 вересня відмовитися від послуг «Укрпошти» з доставки пенсій через те, що національний поштовий оператор виставив надто високі тарифи за свою роботу. Станом на сьогодні в Україні близько 3,2 мільйонам пенсіонерів приносять пенсію додому.
Мінсоцполітики хоче змінити цю систему: половину цих одержувачів виплат перевести на банківське обслуговування за картками, а половині, як і раніше, приносити гроші додому. При цьому приносити гроші додому будуть лише мало мобільним громадянам, які в силу свого віку або хронічних захворювань не можуть активно пересуватися. Решті доведеться освоювати мистецтво роботи з банкоматом. Але навіть тим, кому, як і раніше, будуть приносити пенсії додому, доставляти їх будуть не листоноші «Укрпошти», а фірми, які виграють тендери на доставку пенсій.
Однак прем’єр вважає, що до цього питання потрібно підійти виважено. По-перше, щоб не ускладнити життя пенсіонерам. По-друге, щоб не нашкодити листоношам, яким загрожують масові звільнення через відмову від їхніх послуг.

Новини

Господар

Здоров'я