Кращий сайт для жителя села

Селяни топлять сніг, щоб отримати питну воду

У селі Ромейкове Катеринопільської громади не працює водогін. Люди возять воду з інших сіл, а пенсіонери, які не мають змоги привезти, топлять сніг.
Про це інформує Gazeta.ua.
«Село розташоване на горі. Є свердловина колишнього колгоспу для загального користування. Зараз свердловиною користується місцевий фермер. Він її приватизував. Ми зібралися громадою і замінили старі залізні труби на нові, пластикові. Влітку водогін працює, бо фермер поливає поля. Взимку він консервує свердловину і село сидить без води.
У нас у дворі є власна свердловина, і ми качаємо звідти. А сусіди, пенсіонери, та інші, які не мають власної свердловини топлять сніг і так отримують воду. Бо до найближчої криниці – 500 метрів. Коли 3 роки не було води, старі люди просили молодших принести воду. Давали по 20 гривень за відро. А зараз зима, суцільна слизота, ніхто не носитиме», – розповідає місцева жителька.
«2 роки свердловина на моєму балансі. Люди за воду не платять ні копійки. Але не в грошах суть. Я їх і не хочу. Просто через сильні морози замерзли труби. Як тільки вони спадуть, люди підуть на водогінну башту, відігріють, і вода з’явиться», – стверджує фермер Олександр Трохименко.
Будемо сподіватися, що ОТГ зверне увагу на проблему цього села.

Новини

Господар

Здоров'я