Кращий сайт для жителя села

Черкащанка  атакувала шлюбне агентство  у США і відібрала мільйон

 

Українські правоохоронці розслідують справу про хакерські атаки на міжнародне шлюбне агентство. Йдеться про сервіс знайомств з іноземцями dating.com, у якого є  представництва в 32 країнах, головний же офіс знаходиться в Нью-Йорку, інформує видання «Вести».

Так ось, один з найпопулярніших ресурсів агентства anastasiadate.com наприкінці 2015 року раптом перестав працювати, а на пошту керівництва агентства прийшов лист з вимогою заплатити викуп – гроші потрібно було перерахувати на електронний гаманець.

Два дні американці намагалися підняти сайт, але безуспішно – і їм довелося піти на умови шантажистів.

Але рік тому в компанії знову почалися проблеми. На цей раз хакери попросили перерахувати викуп в біткоінах (майже 470 тис. грн). А через тиждень сайт знову заблокували і ще раз отримали таку ж суму в біткоінах. У цілому бізнесменам довелося віддати шантажистам близько 1 млн грн.

Фахівцям вдалося встановити, що всі атаки на сайт були організовані з українського міста Черкаси. Іноземці звернулися до наших правоохоронців, а ті вже вирахували здирників – організатором схеми виявилася співробітниця цього ж агентства 31-річна Інна Я. Дівчина з 2012 року допомагала спілкуватися нашим нареченим з женихами. Вона переводила листування англійською, організовувала доставку квітів і подарунків від іноземних залицяльників в Черкасах. «Через інтернет вона знайшла місцевого програміста, який і блокував роботу серверів у США», – розповіли   оперативники.

Максимальний термін, який загрожує черкащанці та її спільнику, – до 12 років ув’язнення з конфіскацією.

Новини

Господар

Здоров'я