Кращий сайт для жителя села

Що робили Зеленський з дружиною в Еміратах у День Святого Валентина?

Тиждень видався багатим на політичні події. Перше – громадськість збурив візит Зеленського в Емірати. Нагадаємо, що рік тому у січні Зеленський таємно полетів в Оман. Туди ж у цей час прилітав літак Медведчука. Офісу президента довелося плутано виправдовуватися: мовляв, візит був офіційний, але за власні кошти і до медведчуківських переміщень у просторі відношення не має.
І ось знову несподіваний візит у теплі краї – до Об’єднаних Арабських Еміратів. Полетів туди Зеленський з дружиною – в акурат упереддень свята закоханих. Злі язики заговорили – вирішив прогуляти дружину на свято. Ми, звісно, їм не віримо. За інформацією Офісу Президента, Зеленський підписав купу угод про наміри. Правда, жодної важливої. Владу Еміратів, як відомо, в Україні цікавлять два напрямки: зброя і сільське господарство. Прориву у цих сферах не сталося. Але є ще одне цікаве «але». Водночас із візитом Зеленського в Емірати, туди ж прилетів… літак підсанкційного соратника Медведчук – Козака. Але, мабуть, це все ж абсолютно випадковий збіг.
А тим часом в Україні завершився візит делегації МВФ. Грошей не дали. Нагадаємо, Прем’єр Шмигаль обіцяв що гроші МВФ будуть: у вересні 2020-го, потім у листопаді, потім у лютому 2021-го. Тепер зрозуміло: грошей ближчим часом не буде. Київ провалив завдання МВФ по боротьбі з корупцією і судовій реформі. Конституційний суд відмінив електронне декларування статків чиновниками. Президент затіяв звільнення Директора антикорупційного бюро Ситника, чого Захід йому точно не пробачить.
А звідки у влади зуб на Ситника? Знову ж таки, злі язики стверджують: через те що Ситник почав копати під Міністерство охорони здоров’я, котре намагалося купити вакцину від корона вірусу через фірму-прокладку та ще й утридорога. Вирішили врятувати міністра Степанова? Чи, може, когось, хто йому дозволив оборудку? Ну-ну…
До речі, що там з вакциною? Сьогодні вакцинація йде повним ходом у 74 країнах світу. У деяких із них щеплення отримала майже половина населення. Україна стане останньою в Європі країною, де почнеться вакцинація. І справа тут не в грошах. Гроші в аниковідному фонді є. Мабуть, історія з вакцинацією – дуже яскрава демонстрація «ефективності» української влади. Останні з вакцинацією, отже ефективність низька. Хіба не так?

Семен Перебийніс

Новини

Господар

Здоров'я