Кращий сайт для жителя села

Високий тиск? Тоді ніколи цього не робіть!

Алкоголь не може бути ліками. Чарка спиртного напою справді впливає на розширення судин, але короткочасно. Крім того алкоголь спричинює інтенсивне склеювання кров’яних тілець, а отже підвищує ризик тромбозу та ще більшого стрибка тиску.
Напівсидіти краще, ніж лежати. Серед медиків побутує такий ви¬слів «належати гіпертонічний криз». Лежачий режим — найважчий для серця, бо м’язи тіла не допомагають серцю перекачувати кров. Тож воно працює з перевантаженням, що також несприятливо позначаєть¬ся на артеріальному тиску. Тому намагайтеся побільше рухатися: кров збагачуватиметься киснем, стане рідшою, що сприятиме зниженню тиску. А в разі підвищення тиску інколи краще прибрати напівсидяче положення.
Зниження тиску має бути поступовим. Стрімке зниження тиску шкідливе для судин, тому не варто приймати підвищену дозу препара¬ту. Лише якщо через 30 хвилин показники тиску не знизилися, можна знову вдатися до ліків.
Слід розслабити зоровий нерв. Зниженню тиску перешкоджає навантаження на зоровий нерв. Тож у разі підвищення тиску дивитися на екран телевізора, комп’ютера чи телефону — протипоказано. Не бажано також читати книгу.
Дієта важлива. Солона, солодка, копчена, гостра їжа та напої, що містять кофеїн (кава, чай), спричинюють збудження нервової системи й згущення крові, а отже перешкоджають нормалізації тиску.

Новини

Господар

Здоров'я