Кращий сайт для жителя села

Знайдено три прості ключі до здоров’я мозку

Зарубіжний нейропсихолог Джон Рендольф представив увазі 3 ключі до здоров’я мозку.

«Як клінічний нейропсихолог і консультант зі здоров’я мозку я розглядаю різні стратегії, заснова­ні на фактичних даних, які макси­мізують роботу головного органа центральної нервової системи. Моя мета – показати дієві способи, а не покладатися на неперевірені дані», – зазначив Джон Рендольф.

Перший ключ – регулярні фі­зичні вправи, які надають потуж­ного впливу на функціонування мозку. Доведено, що люди, які займаються спортом у помірному темпі, принаймні 20–30 хвилин на день, мають кращі когнітивні здіб- ності, такі як увага, пам’ять і вико­навче функціонування. Активність допомагає зміцнювати клітини го­ловного органа центральної нер­вової системи в таких ділянках, як гіпокамп і лобова частка. Важливо, що ніколи не пізно зробити життя активнішим.

Ще один ключовий фактор – це соціальне спілкування і за­лучення, що допомагає людям від­чувати себе пов’язаними з іншими. Чоловіки й жінки, які частіше спілкуються, мають більш сильні когнітивні навички й менш схильні до розвитку хвороби Альцгей­мера. Ще один плюс – зниження рівня стресу.

Третій ключ – це розумова діяльність, що включає в себе чи­тання, розгадування кросвордів, гра на музичному інструменті й виконання складної роботи. Суть у тому, що чим більше людина по­думки зайнята, тим більш імовір­но, що здоров’я мозку в неї буде кращим у 50, 60 і більше років.

Новини

Господар

Здоров'я