Кращий сайт для жителя села

Кому і чому не можна їсти абрикоси.

Абрикос багатий на вітаміни групи А, С, Е, Н, К, каротини, флавоноїди, фітостероли та інші корисності. Але, за словами медиків, не всім людям можна їсти абрикоси. Кому краще утриматися від цієї насолоди?

Кому не можна їсти абрикоси?

Свіжі абрикоси можуть справді нашкодити тим людям, які мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом. А саме: страждають від виразки шлунка або дванадцятипалої кишки, гострого гастриту, панкреатиту (запалення підшлункової), а також мають проблеми зі серцевими скороченнями.

Звичайно, повністю відмовляти собі в задоволенні не варто, але й з’їдати пів кіло абрикосів за раз теж не варто. Обмежтеся одним-двома фруктами на день.

Скільки на день можна з’їсти абрикосів?

Жінкам, у яких немає вищезгаданих захворювань, можна з’їдати не більше 300 грамів абрикосів на день, чоловікам – не більше 400 грамів.

Фрукти не можна їсти на голодний шлунок або під час основного прийому їжі. Найкраще з’їсти пару абрикосів між сніданком та обідом або між обідом та вечерею.

Користь абрикосів  

Абрикоси дуже корисні для організму, оскільки уповільнюють процеси старіння. Також вони допомагають виводити з організму зайву рідину, прискорюють метаболізм, що сприяє схудненню. Абрикоси корисні для нормального функціонування щитовидної залози та стабілізують стан під час клімаксу у жінок, збільшують шанси на зачаття та допомагають роботі кишківника. Завдяки абрикосам у чоловіків покращується робота репродуктивної системи.

Новини

Господар

Здоров'я