Кращий сайт для жителя села

Продукти, що гальмують старіння, можна купити у будь-якому магазині

Вплив старіння на організм можна уповільнити правильним харчуванням. Продукти, що уповільнюють старіння можна купити майже в кожному магазині. Тож переконайтеся, що ці продукти є у вашому щоденному раціоні, і не старійте!
Гарбузове насіння. Цей продукт багатий на цинк, триптофан і поліненасичені жирні кислоти. Крім того, гарбузове насіння містить антиоксиданти і вітамін Е, які сприяють зниженню рівня холестерину і допомагають зберегти здоровими серце та судини. Добова норма гарбузового насіння — приблизно 20-40 г.
Помідори. У цих плодах міститься велика кількість лікопіну і каротиноїдів. Лікопін знижує рівень холестерину у крові. Для позитивного ефекту від томатів потрібно з’їдати 2 ст. л. томатного соусу (не кетчупу) на день або випивати склянку томатного соку.
Риба. Її жирні сорти — оселедець, лосось, скумбрія або сьомга — багаті на жирні кислоти омега-3, які мають протизапальні властивості, а також покращують стан шкіри, нігтів і волосся. Також ці речовини необхідні для підтримання здоров’я кісток. Рекомендовано з’їдати близько 140 г риби тричі на тиждень.
Темний шоколад. У ньому, як і у какао, містяться флавоноїди, які теж мають протизапальну дію, що захищає від передчасного старішання. Фахівці дійшли висновку, що можна з’їдати до 40 г 80 %-вого шоколаду на добу.
Мигдаль. У ньому багато вітаміну Е, магнію, поліненасичених жирних кислот, рослинних жирів і антиоксидантів. Магній сприятливо впливає на кровоносні судини. Оптимальна порція мигдалю на добу — до 20 горіхів.
Петрушка. Цей продукт багатий на вітамін С, миристицин, каротиноїди, хлорофіл. Петрушка очищає кров і сприяє виробленню глутатіону, який омолоджує наше тіло. Рекомендується з’їдати близько 30-40 г петрушки тричі на тиждень.
Лимон. Лимони допомагають зміцнити імунітет і зменшити закислення організму, а це сприяє виведенню токсинів і захищає від хвороб нирок. Лимони корисні і за нестачі заліза, оскільки покращують його засвоєння.
Коріння імбиру. Імбир є відмінним антибактеріальним засобом. Він допомагає боротися з нудотою, покращує кровотік, знижує хворобливість м’язів після фізичних навантажень. Рекомендовано вживати близько 4 г імбиру на день.
Буряк. У ньому багато клітковини, калію, фолієвої кислоти, гіалуронової кислоти, каротиноїдів. Клітковина допомагає виводити вільні радикали з організму. Також буряк допомагає запобігти захворюванням кишківника, а його сік збільшує працездатність м’язів.
Вершкове масло. Масло позитивно впливає на обмін речовин і сприяє кращій роботі кишківника. Крім того, у вершковому маслі міститься CLA, що добре для збереження м’язової маси і роботи серця. Але усі корисні властивості цього продукту губляться після пастеризації, тому намагайтеся купувати масло з органічного молока.

Новини

Господар

Здоров'я