Кращий сайт для жителя села

Як розпізнати інфаркт: це потрібно знати кожному.

Симптоми інфаркту потрібно знати кожній людині. Це може врятувати ваше життя або життя близької людини.

Через війну українці набагато частіше відчувають стрес і навантаження на серце, але не мають доступу до необхідних ліків і медичної допомоги. Кожній людині корисно знати симптоми інфаркту. Цей «тихий вбивця» є однією з найпоширеніших причин смерті в світі.
Як розпізнати інфаркт — головні симптоми
Інфарктом називають гострий стан, при якому в один з відділів серця припиняє надходити повітря. Через 10-15 хвилин без кисню уражений відділ відмирає. Інфаркт набагато частіше вражає чоловіків, а також людей із зайвою вагою і шкідливими звичками.
Нерідко інфаркт протікає безсимптомно, але також може мати наступні ознаки.
Почуття здавлення в грудній клітці, яке взагалі не проходить або швидко повертається.
Утруднене дихання, нестача повітря.
Гострий біль в серці, яка не проходить після прийому нітрогліцерину і може віддавати в спину, шию, верхні кінцівки.
Раптовий холодний піт.
Запаморочення.
Нудота.
Перша допомога при інфаркті
Інфаркт не завжди є смертельним, але нехтувати першою допомогою ні в якому разі не можна. При підозрі інфаркту терміново викликайте швидку допомогу. Хворому потрібно припинити фізичні навантаження, сісти або лягти і розслабитися. Людині з інфарктом можна дати попити води і забезпечити доступ до свіжого повітря.
Якщо людина втратила свідомість і не дихає — потрібно зробити штучне дихання.
Лікування інфаркту може бути медикаментозним або хірургічним. Часто хворому проводять ангіопластику судин — вставляють катетер в посудину і подають рідину, яка відновлює кровопостачання в артерії.
Профілактика інфаркту полягає в здоровому способі життя і відмову від шкідливих звичок, а також регулярному обстеженні серця. Хвороба частіше розвивається у людей з цукровим діабетом та ішемічною хворобою серця.

Новини

Господар

Здоров'я