Кращий сайт для жителя села

Ви старші 50-ти років? Відмовитися від цих «корисних» порад!

Сучасний світ вирізняється кількістю експертних порад щодо здорового способу життя. Натомість вчені виділили 5 подібних рекомендацій, яких не слід дотримуватися особам старше 50 років.
В першу чергу, не потрібно дотримуватися рекомендацій про щоденне приймання аспірину, що є дешевим антикоагулянтом. Достатня кількість досліджень показала, що його приймання з цією метою небезпечне. Також необхідно відмовитися від рекомендації уникати вживання вуглеводів. Це важливий компонент харчування, як білки і жири, але потрібно вибирати здорові джерела вуглеводів і особливо перед фізичними навантаженнями. До них відносяться певні фрукти й каші.
Порада спати вдень може бути корисною для молодих людей, але не для осіб середнього і старшого віку. Вони і без того часто стикаються з безсонням, а якщо така людина звикне спати вдень, то вночі заснути буде ще важче.
З великим скептицизмом слід сприймати рекомендацію про приймання харчових добавок. Необхідність включити в свій режим деяку кількість вітамінів і мінералів або харчових добавок виникає тільки в тому разі, якщо на медичному обстеженні виявляється їх серйозний дефіцит. У всіх інших варіантах ви цілком можете задовольнитися звичайним правильним харчуванням.
Нарешті порада — уникати вживання жирів. Але, як і вуглеводи, жири діляться на «хороші» і «погані». Наприклад, в оливковій олії, горіхах, насінні і авокадо містяться корисні для здоров’я жири, які потрібно обов’язково вживати.

Новини

Господар

Здоров'я