Кращий сайт для жителя села

Емоційне вигорання: звички, які призводять до виснаження.

Емоційне вигорання — це втрата мотивації в сукупності з сильним фізичним та інтелектуальним виснаженням. Якщо ви не хочете, щоб ваша продуктивність знизилася, позбавтеся кількох звичок, описаних далі.
Звичка працювати без відпочинку
Намагайтеся відпочивати не більше, а вчасно. Розбийте свій робочий процес на кілька відрізків, у перерві між якими у вас буде заслужений відпочинок. Насолоджуйтесь кожною хвилиною цього відпочинку. Згідно з дослідженнями, обід на робочому місці підвищує ризик заробити вигорання на 50%, а повна відсутність обіду — на 75%.
Звичка робити все ідеально
Ніхто і ніколи не зможе робити все максимально добре, але при цьому все встигати. Перфекціонізм — це не хороша звичка, як думає багато хто. Він забирає ваші нерви, ваші сили і бажання працювати далі. Не прагніть до ідеального результату. Дозволяйте собі виконувати якісь завдання з меншою результативністю, щоб не вигоряти.
Звичка говорити всім «так»
Можливо, ви боїтеся, що люди відвернуться від вас, якщо ви відмовите їм у допомозі, але цього не станеться. Ваші справжні друзі і приятелі нормально сприймуть брак часу. Якщо будете допомагати всім навколо, вами почнуть користуватися. У вас знизиься впевненість в собі, а також залишиться зовсім мало часу на себе.
Звичка не просити про допомогу
Просити про допомогу не соромно. Намагайтеся у важких ситуаціях приймати підтримку з боку близьких. І тільки якщо допомогти нікому, справляйтеся своїми силами. Люди, які думають, що «один в полі воїн», частенько перегорають.
Звичка не займатися спортом
Якщо ви не займаєтеся спортом хоча б тричі на тиждень протягом тридцяти хвилин, у вас підвищується ймовірність емоційного вигорання. Тренування підвищують кількість серотоніну, дофаміну, а також прискорюють обмін речовин. Навіть коротка прогулянка після важкого робочого дня виявиться вкрай корисною.
Звичка спати як попало
Спати достатню кількість часу — не зовсім те, що від вас вимагається. Важливо спати якісно — в повній тиші, темряві і на чистому ліжку. Подбайте про те, щоб ваш сон був приємним.

Новини

Господар

Здоров'я