Кращий сайт для жителя села

Рання картопля розсадою.

Щоб отримати надранній урожай картоплі, вирощую її розсаду на підвіконні, інформує www.gospoda.com.ua
В середині лютого дістаю зі сховища кілька десятків озеленених ще восени насіннє¬вих бульб, розкладаю їх у приміщенні з температурою + 14-15 градусів на соломі і проро¬щую 2 тижні, зрідка обпри¬скуючи теплою водою.
Заздалегідь готую тару для розсади: пакети з-під соків і молока. Як ґрунт вико¬ристовую покупний торф, але можна взяти і звичайну городню землю, змішавши з піском у пропорції 1:1. Можна до субстрату додати комплексні мінеральні добрива (за інструкцією).
Перед посадкою наполовину заповнюю пакети ґрунтом, на нього кладу бульби, які потім присипаю тим же субстратом шаром 4-6 см. Висаджені бульби не поливаю до появи сходів. Після відростання перших пагонів поливаю розсаду дуже обережно, щоб не викликати гнилизни. Картопля добре себе почуває на підвіконні, а потім і на балконі (при температурі не нижче +10 градусів).
Розсаду висаджую під плівковий тунель на відстані 50-60 см, як тільки ґрунт дозріє для перекопування і обробки, тобто при температурі +6-8 градусів на глибині закладення бульб. На момент посадки на
рослинах має бути по 8-12 листків, а кущики повин¬ні мати висоту 10-20 см. Бадилля злегка присипаю землею, щоб його не пошкодити поворотні весняні заморозки.
Минулого року виросла картопля на радість усім: з кожного кущика майже по відру бульб. Звичайно, таким способом багато картоплі не посадиш. Але щоб порадувати сім’ю ранньою молодою картопелькою, і цього року два десятки бульб уже висадив на розсаду.

Новини

Господар

Здоров'я