Кращий сайт для жителя села

Електронні трудові книжки: хто їх створює, де подивитися і що робити з паперовими

Пенсійний фонд України опублікував роз’яснення про особливості переходу на електронні трудові. Процес оцифрування трудових книжок здійснюватиметься протягом п’яти років.
Хто їх створює?Після заповнення роботодавцем або громадянином анкети та прикріплення скан-копій документів фахівці територіальних органів Фонду переводять їх у цифровий формат; здійснюють звірку записів трудової книжки із даними, що вже містяться в персональній картці Реєстру застрахованих осіб.
Що робити з паперовою трудовою книжкою? Після внесення до електронної трудової книжки всіх даних оригінали паперових трудових книжок, що зберігаються у роботодавців, видаються працівникам під підпис.
На вимогу працівника роботодавець зобов’язаний і надалі вести паралельно із електронним варіантом паперову трудову книжку.
Де можна подивитися свою електронну трудову книжку? Переглянути наявну інформацію про себе, свій трудовий чи страховий стаж можна в особистому кабінеті на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (pfu.gov.ua).

Новини

Господар

Здоров'я