Кращий сайт для жителя села

На хворобу Лайма захворіло 45 осіб

Цього року зареєстровано 45 випадків захворювання хворобою Лайма.
Захворювання виникає після укусу або присмоктування кліща під час відпочинку в паркових зонах Черкас, перебування на дачних і присадибних ділянках й супроводжується характерним клінічним проявом – мігруючою еритемою (почервонінням шкіри), яка являє собою кільце шириною 2-5 см з більш блідим центром. Тривалість інкубаційного періоду від 1 до 53 днів, найчастіше – 12 днів.
Часто разом із еритемою у людини з’являється гарячка, головний біль, затверділість м’язів шиї, ломота тіла й млявість. Якщо захворювання не лікувати на ранній стадії, то уражаються різні органи і системи організму: нервова, серцево-судинна система, опорно-руховий апарат, селезінка та печінка. За умови вчасного діагностування хвороби, більшість пацієнтів успішно виліковуються антибіотиками.
Високий рівень природної інфікованості кліщами – на територіях парків “Сосновий Бір”, “Перемога”, мікрорайонів “Соснівка”, “Дахнівський” міста Черкаси, парку “Софіївка” в Умані, — повідомляюь в Черкаському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Новини

Господар

Здоров'я