Кращий сайт для жителя села

Від чого захищає кава, якщо пити її щодня.

умки щодо кави розділилися і деякі вважають даний напій наркотиком, а інші не уявляють без нього життя.   Вчені вважають, що кава має багато корисних властивостей, але тільки за умови, що людина не буде зловживати напоєм.

Джерело антиоксидантів. У каві міститься набагато більше антиоксидантів, ніж в зеленому чаї. Процес обсмажування зерен дозволяє збільшити їх кількість. Антиоксиданти не дозволяють вільним радикалам негативно впливати на організм. Вони здатні захистити від передчасного старіння і руйнування клітин головного мозку.

Захищає від хвороби Паркінсона. Вчені впевнені в тому, що кофеїн здатний покращувати пам’ять і захищає клітини мозку. Було проведено дослідження, яке продемонструвало, що якщо людина випиває щодня по 2 чашки кави, то ризик розвитку хвороби Паркінсона стає меншим на 40%.

Захист печінки. Регулярне вживання кави здатне значно знизити ризик розвитку цирозу печінки та виникнення інших проблем з цим органом. Як показало дослідження, якщо споживати   4 чашки кави щодня,  ризик цирозу печінки стає менше на 80%. При цьому на 40% зменшується ризик розвитку онкології цього важливого органу. Деякі вчені говорять про те, що саме кава може вважатися найбільш корисним напоєм для печінки.

Знімає стрес. Кава  може боротися навіть зі стресом. Як встановили фахівці, люди, які випивають регулярно пару чашок кави, приблизно на 20% рідше стикаються з депресивним станом. Кофеїн виступає в якості антидепресанту.

Новини

Господар

Здоров'я