Кращий сайт для жителя села

Ехінацея зцілює тіло й серце

Ця рослина містить цілий букет цілющих речовин із протизапальною, противірусною, протигрибковою і, нарешті, імуномоделюючою діями. Вона підвищує імунітет, загоює рани. Це природний антибіотик. Ехінацея містить сильні антиоксиданти. Їй під силу лікувати навіть пухлини та серцево-судинні захворювання. Препарати з ехінацеї застосовують від різних імунодефіцитів, особливо тих, що пов’язані з інфекціями дихальної і сечостатевої систем. Ліки на її основі можна без побоювання використовувати жінкам на будь-яких термінах вагітності.

Препарати ехінацеї чинять лікувальну дію за рахунок підвищення захисних сил організму. Ця дія виявляється не тільки в дорослих, а й у дітей з несталою імунною системою, а також осіб похилого віку, у яких функції цієї системи у зв’язку із загальним старінням організму знижені.

Рецепт відвару: 2 ст. ложки трави помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип’яченої води, закрити кришкою. Кип’ятити З0 хв на водяній бані з частим помішуванням. Остудити в кімнатній температурі протягом 10 хв, процідити, додати охолодженої кип’яченої води до 200 мл. Приймати всередину по 1 ст. ложці З рази на день за 20–30 хв до їди. Відвар зберігати в прохолодному місці не більше двох діб.

Рецепт настоянки: 50 г сировини залити 0,5 л горілки. Настоювати 7 днів у темному прохолодному місці, зрідка струшуючи. Процідити. Приймати по 20 крапель 3 рази на день за 20–30 хв до їди, розводячи невеликою кількістю води.

Повний курс лікування – 2–3 тижні. Після перерви через 5–7 днів його можна по

вторити.

Новини

Господар

Здоров'я