Кращий сайт для жителя села

Найпопулярніші рецепти страв з кропиви

Гріх було б не використати для харчування сезон молодої кропиви. Знавці стверджують, що кропива корисніша за петрушку і селеру. За харчовою цінністю прирівнюється до бобових, містить 9-10% крохмалю, 7% жирів. А гемоглобін під час термообробки не руйнується. З кропиви готують безліч салатів, комбінуючи її з листям кульбаби, щавлю, подорожника, салату, додаючи волоські горіхи, варені яйця, кріп, зелену цибулю. Ось популярні рецепти.
• 200 г кропиви занурити на 30 сек. в окріп. Вийняти друш¬ляком; як стече, дрібно посікти, додати солі та оцту за смаком, ложку сметани, приправити ва¬реним яйцем.
• 200 г верхівок кропиви ошпарити, посікти, 200 г сиру розтерти з 3-4 зубчиками часни¬ку, змішати з кропивою, запра¬вити олією (3-4 ст. ложки).
• 500 г кропиви дрібно на¬різати, додати 5-6 зубчиків час¬нику, 2-3 його зелені стеблини потовкти у дерев’яній ступці,
• додати ядра 10 горіхів, товкти до однорідної маси. Додати 2 ст. ложки олії, 1 ст. ложку лимонного соку чи яблучного оцту. Виклас¬ти в тарілку, прикрасити редис¬кою, яйцем, маслинами.
• Підготувати 100 г листя кропиви, 100 г листя кульбаби, додати по 50 г нарізаної петруш¬ки та щавлю, 2 дрібно порізані яйця, 2 яблука, 2-3 розтерті у ступці горіхи, сіль та чорний пе¬рець, 3 ст. ложки олії чи майоне¬зу.

Новини

Господар

Здоров'я