Кращий сайт для жителя села

Цей чарівний продукт – кукурудза

Кукурудза не тільки смачна, а й корисна і має лікувальні властивості. До того ж вона вирізняється здатністю не накопичувати добрив, тому з екологічного погляду вона безпечніша від багатьох рослинних продуктів.
Корисні та лікувальні властивості
Споживання кукурудзи зміц¬нює організм людини, підвищує його опірність до багатьох хвороб, зокрема знижує ризик розвитку захворювань серцево-судинної і травної систем. Позитивно впли¬ває кукурудза і на обмінні процеси організму, в тому числі — на секре¬торну функцію.
У народній медицині завжди застосовували для лікування хво¬роб «кукурудзяні рильця» — м’які волоски, що обрамляють качани з усіх боків; офіційна медицина їх теж використовує. Однак і кукуру¬дзяні зерна, і борошно мають хо¬роші лікувальні властивості, але й протипоказань мають достатньо, тому лікуватися ними без консуль¬тації з лікарем не слід.
Екстракт «кукурудзяного волос¬ся» можна приготувати вдома, а можна купити в аптеці.
«Кукурудзяне волосся» може знижувати цукор у крові, має се¬чогінну і жовчогінну дії, знижує рівень білірубіну при різних за¬хворюваннях, поліпшує згор¬тання крові, має протиглисну дію тощо. Його відвар і екстракт часто призначають хворим на жовчнокам’яну хворобу, холангіт, гепатит і холецистит.
Тривалий прийом таких препа¬ратів допомагає розчиняти нирко¬ві камені.
У продуктах з кукурудзи містить¬ся селен, тому кукурудзяні страви в раціоні можуть сповільнювати старіння і запобігати розвитку раку. Вони покращують роботу шлунка, нейтралізують дію алкоголю, зни¬жують шкідливість смаженої і жир¬ної їжі — тому кукурудзу рекоменду¬ється додавати до м’яса.
У дієтичному харчуванні страви з кукурудзи призначають хворим на ентероколіти, оскільки вони запобі¬гають бродінню їжі в кишечнику.
У народі кукурудзу здавна за¬стосовували при занепаді сил і нервовому виснаженні, при клі¬максі і порушеннях місячного ци¬клу, для лікування проносу і ди¬зентерії, при набряках, імпотенції, безплідді.
Хворим на подагру, нефрит, недуги печінки треба ре¬гулярно їсти варену кукурудзу в качанах, поливаючи її кукурудзя¬ною олією.
Тим, хто хворіє на гастрит, як дієтична страва рекомендуєть¬ся протертий кукурудзяний суп-пюре — він сприятливо діє на сли¬зову шлунка.
Регулярне вживання кукуру¬дзяної каші з сиром сулугуні та кукурудзяною олією знижує ймо¬вірність розвитку онкології.
Протипоказання
до вживання кукурудзи
Шкода кукурудзи позначиться на здоров’ї людей, які страждають від тромбозів, не рекомендова¬на вона й у випадку підвищеного зсідання крові. Кукурудза знижує апетит, тому її не варто включати в раціон людям з недостатньою масою тіла. Надмірне захоплення продуктом може також призвести до загострення виразок шлунка і дванадцятипалої кишки.

Новини

Господар

Здоров'я