Кращий сайт для жителя села

Цей шановний лікар Спирт .

Горілка у лікуванні – чи можна використовувати?
Горілка – продукт, який часто рекомендує народна медицина. Наприклад, її рекомендують брати за основу для різних настоянок, що зміцнюють волосся, також використовують міцний засіб і для розтирання, припікань на шкірі та у вигляді компресів. Як правильно це можна робити, щоб не нашкодити організму? До вашої уваги аргументи лікарів.

Важливі правила
Вирішивши використати горілку для додаткової терапії, треба обов’язково врахувати протипоказання, які є. Так, міцний алкоголь, зокрема горілку, нерідко радять використовувати для розтирання та компресів при застуді та переохолодженнях, що протікають без температури. Крім того, її можуть пропонувати при отиті, що протікає не в гнійних формах. Пов’язано це з тим, що перегрів у такій ситуації може спричинити розрив перетинки.
Також терапію горілкою можуть пропонувати при радикуліті та інших болях у спині. Крім того, горілчані компреси застосовуються для розсмоктування ущільнень після ін’єкцій. Горілчаний компрес сприяє посиленню кровотоку, що відбувається за рахунок розширення судин, як наслідок – відбувається зняття больового синдрому та запалення на ділянці використання. Разом з тим, таку терапію варто застосовувати за показаннями лікаря і завжди враховувати можливість потрапляння спирту в кровообіг через шкіру.

Який продукт купувати?
Важливий нюанс — міцність алкогольного напою. Важливо розуміти, що така терапія – це додаткова допомога до інших форм лікування. Однак ефективний такий метод буде лише у тому випадку, якщо використовується 40-градусний продукт.

Правила компресу
Є певні правила виконання компресу: він робиться в три шари, де нижній — змочена горілкою і віджата бавовняна тканина або льон, потім поліетилен або вощений папір для компресів, нарешті, третій — верхній шар — вовняна тканина. Причому чим ближче шар до шкіри, тим меншим за площею він повинен бути, так він не буде занадто швидко охолоджуватись, а користь буде відчутнішою. Компрес необхідно залишити на кілька годин, щоб це було комфортно людині, зверху він закріплюється бинтами.
Існує окрема методика накладання компресу при отиті — квадратний шматочок тканини накладають на область вуха так, щоб раковина виглядала в проріз в тканині. Для такої процедури горілку треба розбавити 1 до 5, щоб не травмувати ніжну шкіру в області вуха. Зверху на просочену тканину накладаються вощений папір та вата.
Якщо компрес накладається після забиття або розтягування, то йому передує доба після травми, адже першого дня рекомендується до таких місць прикладати холод.
З особливою акуратністю така терапія використовується на чутливій шкірі. Її попередньо обробляють заспокійливим лосьйоном. При лікуванні дітей горілку краще розбавити водою.
Є низка інших застережень, які обов’язково треба враховувати. Не можна використовувати компреси на ділянці шкіри біля щитовидної залози, після зняття компресу не варто відразу виходити на вулицю, краще залишитися вдома і побути в теплі. Компрес заборонено робити при температурі тіла 37 градусів та вище.

Нюанси розтирання
Інша методика використання горілки для лікування – розтирання, вони застосовуються, наприклад, за високої температури. «Горілка при цьому розбавляється водою наполовину. Бавовняна тканина змочується в розчині, потім їй обтирають тіло зверху вниз, виключаючи області серця та паху. При застуді особливий акцент роблять на обробку стоп, а після процедури надягають шкарпетки. Застосовуються розтирання і при кашлі, тому вони сприяють виведенню мокротиння, а проводяться по спині. Але треба розуміти, що точно немає жодних гнійних процесів у легенях.
Будь-які розтирання та компреси проводяться тільки паралельно з рясним питтям – це виключить можливість зневоднення.

Коли не можна використати такий продукт?
Всі процедури зі спиртовмісним матеріалом заборонені при:
• вагітності та лактації;
• у віці до 7 років;
• підвищеному артеріальному тиску і серцево-судинних захворюваннях;
• наявності новоутворень;
• проблемах з печінкою та нирками;
• наявність епілепсії;
• алергії;
• непереносимості алкоголю;
• алкоголізмі.
Крім того, не варто вдаватися до такого методу лікування на стадії загострення хронічних захворювань, а також за наявності гнійних захворювань та великої кількості родинок на шкірі, резюмують фахівці.

Новини

Господар

Здоров'я