Кращий сайт для жителя села

Чи захищає червона нитка?

Оприлюднена офіційна заява Православної церкви

Ви, певно, бачили людей з черво­ною ниткою на зап’ястку, яку вони пов’язували в надії захиститися від зла та наврочень.

Проте Православна церква України (ПЦУ) стверджує: червона нитка на руці не захищає від зла. Про це ПЦУ пише на своїй офіційній сторінці в «Facebook».

«Як наслідок своєї недосконалості, слабкості духу та маловір’я людина схиль­на покладати надію на щось вигадане, ві­рити в різноманітні забобони, які шкодять нашому духовному життю, пізнанню Бога та істинної віри.

Одним із таких забобонів є віра в те, що червона нитка на зап’ястку, зав’язана особливим чином, нібито оберігає від зла, наврочень, хвороб чи інших напастей», – йдеться у пості.

ПЦУ додає, що традиція зав’язування червоної нитки на руці бере свій початок від настанов окремих тлумачень містич­но-філософського вчення кабали, а також вірувань деяких індусів.

Таку нитку батьки або жерці в’язали на знак посвяти дітей Ваалу (відомому в дав­нину фінікійському й західносемітському ложному божеству-демону).

«Зрештою, ми носимо різноманітний одяг, який складається з червоних, чор­них, білих чи інших ниток… Але це всього- на-всього нитки, тканина, зовнішній одяг, це матеріальна, створена людиною річ, яка є тлінною… То яка в ній сила?», – під­сумовує церква.

Новини

Господар

Здоров'я